pühapäev, 1. november 2009

28.10.2009

28.10.2009


Järjekordne päev, mis sündmustest just üle ei voolanud.


Hommikupoolikul ilmus veoauto, mille laadungiks olid uued tsinkplekktahvlid Frederici maja katuseks. Selgus aga, et auto ei mahu ühe tee ääres kasvava puu võrast mööda. Plekikraamiga oli aga igal juhul vaja maja kõrvale pääseda, niisiis tegin oma sügavatest kõhklustest hoolimata, ilus puu ikkagi ju, puuvõrale mootorsaega äärmusliku ümberkujunduse.

Robustne ja effektne lahendus. Saag, mis oli mitu nädalat kuuris seisnud vajas küll tavalisest rohkem stimulatsiooni, et ketti vedama asuda, kuid lõpuks said siiski hääled sisse ja olukord lahendatud. Veidi mürinat ja suitsu ning kui saepurupilved selginesid, ilmus nähtavale alandlik jutustaja higi ja saepuruga kaetult ning mõistagi top-less ja tee oligi vaba.


Tegin ka väikese ‘proovisõidu’ saabunud uue fototehnikaga (55-300 mm tänapäevane Pentaxi zoom-objektiiv ja kolmekordne M42 telekonverter, mida kasutan koos 200mmse Takumariga. Arvestades ‘digikordajat’ on seega tulemuseks muljetavaldav 900 mm! Kvaliteet on mõistagi kehvapoolne, aga mitte äärmuslikult).

Fotosuunitlusega jalutuskäigu jooksul leidsin lõksudest ka mõned liblikad. Enamiku lasin lendu, kuna turiste praegu ei ole, kuid üks Morpho läks minu erakogusse.


On hakanud sadama rohkem vihma. Täna oli lausa mitmetunnine vahelduva intensiivsusega sadu. Nö kuiv periood peaks iseenesest kestma detsembrini, aga see vist ei tähendagi täiesti kuiva perioodi, vaid pigem nagu ilma pideva paduvihmata aastaaega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar