laupäev, 27. veebruar 2010

26.02.2010

Istutasime mõned taimed, kui 50 käsil olevast liigist oli maas, mis oli meie hetkeplaan, asusime korrastama ja parendama kanalitesüsteemi, mis peaksid hoidma veetaseme ‘vallikraavis’, ehk siis teel olevas hiiglaslikus lombis piisavalt madalal, võimaldamaks selle läbimist autoga. Kraave on vaja putitada üpris tihti, kuna tee koosneb peenikesest kruusast, mis kipub vajuma ja kanaleid ummistama. Pärast mõnekümneminutist kühveldamist ja jalgupidi soojas sogases vees solberdamist vulises oja reipalt ning meie laagri eraldatus Maailmast vähenes silmnähtava kiirusega.


Pärastlõunal tõime saekaatrist kanade jaoks neli kotitäit uut allapanu - saepuru. Kuna sealse saepurumäe jalamil oli materjal pidevate vihmade tõttu märg ronisime hunniku tippu. Tegemist on tõenäoliselt Kaw mäe kõrgeima punktiga, ning oli isegi mingitlaadi vaade, vähmasti saekaatri territooriumile, piisavalt ilus vaade, et kahetseda fotovarustuse koju jätmist…

Kanasitta sai seekord kühveldatud teisiti - ilma paduvihmata, see oli tegelikult isegi justkui parem, kuiv jne. Ja nüüd on kanakuut täis puhast kohevat saepuru, mis peaks igati soodustama elanikepoolset rohket munemist ja roojamist. Jah - ka roojamist, sest kanasitt on meile siin ju väga kallis, istutame tema sisse taimi ja mis kõik.


Kui olime just kanapidamiseg selleks korraks lõpetanud helistas Frederic, kes täna kaheks nädalaks Lääne-Aafrikasse sõidab, ning ütles, et on oma ‘Floramazone’i templi koju unustanud, ning ilma selleta oleks Aafrikas keeruline äri ajada, niiet tempel tuli kiiresti-kiiresti Rourasse toimetada, kus Frederic lubas minuga kohtuda. Rendez-vouz toimus kokkulepitud ajal ja kohas, andsin üle templi ning sain vastu kaks karpi amoksitsilliin/klavulaanhapet, mida kavatsen mugida vabanemaks köhast ja kurgukibedusest, mis juba mitu päeva mind kiusanud on. Tunnistan, et säärane isetegevus on liigliberaalne antibiootikumipoliitika ja üleüldine kombelõtvus, aga tung tervistuda on tugev…


Kehva tervise tõttu pole tükk aega teinud sporti, eks higistada saab ka labidat ja kirkat mehitades, kuid see ei ole ju kaugeltki sama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar