laupäev, 3. aprill 2010

01.04.2010

Haruldaselt naljakaid sündmusi ei juhtunud. Dantel tõmbas meid haneks, öeldes, et Florence tahab meiega rääkida. See oli isegi küllalt vaimukas vemp, rohkemgi kui Dantel ise võinuks ette kujutada. Arvasime, et saame moraali.

Ma omaltpoolt, olles ääretult vaimukas, viisin Florence’ile vaagnatäie puuvilju, mis täna ühe metsas langetatud puu otsast korjasin, tegemist oli kivikõvade ovoidsete umbes 10 cm pikkuste viljadega, mis olid tõenäoliselt mitte- või raskestisöödavad. Muidugi ütlesin Florencile kohe, et tegemist on mingitlaadi naljaga.


Päeval töötasin metsas. Sael on endiselt raskusi koospüsimisega. Pool ajast kulus saagides, teine pool aga masinat putitades.

Ammu ei ole saanud kirjutada enesevigastamislugusid. Metsatööd annavad nüüd jällegi materjali selleks zhanriks. Täna juhtus üpris rumal õnnetus: üks umbes 15cm-se diameetriga puu oli suurema puu poolt, mille talle otsa olin langetanud, looka painutatud. Kui hakkasin teda saagima, eeldasin, et ta murdub ja kukub ümber, kuid kuna tema ülemine ots oli tugevasti kinni liaanipuntras ja teiste puude küljes käitus ta sootuks teisiti. Maapinnalt läbi saagimise tagajärjel ei langenud ta sugugi. Seejärel saagisin tüve läbi umbes näo kõrguselt, arvasin, et puu langeb minust eemale, kuid selle asemel viskas ta end vibuna sirgu ning lõi mind lõigatud otsaga vastu rinda. Pillasin sae ja taganesin, osaliselt sain ka visatud tagasi, ehmatusest ja valust. Esialgu domineeris ehmatus ja kompimise ning tunde põhjal tundub, et luumurde mulle osaks ei saanud. Siiski on kogu torso muljutud ja nüüd difuusselt kange, valu iseenest lokaliseerub asetleidnud sündmuste epitsentrisse - vasaku sternoklavikulaarliigese piirkonda ning vasaku rinnalihase ja m. sternocleidomastoideuse osalusel toimuvad liigutused torgivad pisut. Ilmselt oli aga tegemist õnneliku õnnetusega - löök tabas võrdlemisi elastset ja muljutavat osa kehast, mida lisaks kaitsevad vähemalt mingidki lihased, erinevalt näiteks näost.


Õhtul käisin poes, kuna toiduvarud vajasid täiendamist. Hiinakas kohtasin Foto’t ja kahte teist saramaka meest, kes olid koos Fredericuga teel laagrisse. Mehed on korjanud mitu-mitu-sada kilo desmodiumit, mida hakkame koos nendega homme puhastama ja pesema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar