reede, 25. september 2009

18.09.2009

Näib, et liigne avameelsus blogis tahab vägisi tulla ja mind tagumikust hammustada, anda joonlauaga vastu näppe ja teha neid kõiki teisi asju, mida teevad kõik hooletud teod mingi aja jooksul paratamatult.

Ma küll sugugi ei mõista miks ja on kurb ning naeruväärne, et isegi siin võib jääda puudu ruumist, et lihtsalt olla.

Aga jäägu nüüd see...


Käisime täna Cayenne’is turul ja hiinakas söömas, seejärel harjumuspärane liinile lülitumine ning koduse maailmaga bittide ja baitide vahetamine.

Hiinarestorani-neiu nägemine tegi mu päeva, naeratuste hind on teinud siinoleku jooksul olulise tõusu. Eks ta ole..


Öistel valguspüükidel on vägagi palju sisustamata aega, selle osa ööst, mis on vegeteerimisest üle jäänud, olen kasutanud piltide tegemiseks, entomologidelt huvitavate faktide korjamiseks ja märkmete tegemiseks.

Muuseas selgus kindel viis eristamaks ööliblikaid päevastest (moths vs butterflies). Päevaste liblikate tunnalde otsad on nimelt alati jämedamad, trummipulgalaadselt; ööliblikate tundlad võivad olla küll erinevate kujudega ning mõnedel liikidel ka suletaoliselt karvased, kuid kunagi ei ole nende otsas taolist laiendit.

Märkmed saavad jäädvustatud põlvel niiskusest lainetavasse märkmikusse ja kuna nad on kirja pandud öisel ajal peaksid nad ju olema äärmiselt sügavamõttelised...


Ilmneb, et ka entomoloogidel on oma viis kahveldamiseks: nad kõnnivad aeglaselt läbi rohu ja põõsaste, mõlades samal ajal liblikavõrguga vasakule-paremale. Vahel on juhus helde


Tundub hämmastav kui stressirohke hobi on need mehed endale valinud. Õhtul naeruste ja jutukatega saabunud putuka-entusiastid tõmbuvad öö jooksul pingesse, silmad hakkavad järjest enam vilama ja üha enam on kosta urinaid kui üks entomoloog on rikkumas teise territooriumi piire. Ilmselt putukakogumises sisalduv hasart ja jahipõnevus kangutab kaale siiski piisavalt jõuliselt, et teispoolses kaalukausis vedelev ebameeldiv, kulukas ja tüütu koorem vaateväljast välja taevasse vinnata.

Ja need, kelle jaoks ei kanguta, ei jooske võrguga metsas, vaid vaatavad rahulikult kodus jalgpalli, sest aru ju ometi resideerub kenasti nende peades...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar