kolmapäev, 14. oktoober 2009

08.10.2009

Õhtu on igavavõitu, mistõttu veetsin Photoshopi seltsis tavalisest kauem aega ning meisterdasin endale pööraselt effektse taustapildi. Nüüd võin veeta lõputult aega lihtsalt vaadates oma desktop’i.


Täna alustas elevuse karikas juba varahommikul pöörast ülevoolamist. Nimelt tuli erakorraline kutsung, sisuga ilmuda kiiresti-kiiresti valmis olemasolevate puhaste taimedega Frigodomi juurde.

Kusagil on ilmselt palatitäis agoonias vinguvaid lapsi, kelleni on eluliselt tähtis kiiresti toimetada suurem kogus ekvatorialset heina, mis effektselt ja maagiliselt raviks välja nende kroonilise maksahaiguse ja tooks nende kollastele aukuvajunud põskedele armsad naerulohukesed. Või palatitäis joodikuid, maitse küsimus eksole. (Frederic ütles, et Desmodiumit kasutatakse hepatiidi teraapias ja see on ka kogu info mis mul on...)


Jah, külmlao nimi ongi ‘Frigodom’, päris päris ausalt. Seoses selle toreda nimega veelgi - tee ääres Matouryst Cayenne’i on ehituspood, mille nimi on ‘Brickorama’, ka päris ausalt.


Igatahes täna hommikul avanes mulle harukordne võimalus meie vapper pirukas töörindele juhtida. Aus olles, see võimalus tegelikult niivõrd ei avanenud, kui sai minu poolt jultunult võetud. Viisime siis Danteliga esmalt valmis kraami külmlattu ja sõitsime siis sündmuskohale, ehk paika kus kamp saramaka mehi oli korjanud järjekordse laadungi värsket desmodiumit. Tegemist tundus olevat mingitlaadi vana karjääriga, sest kohati oli emakese Maa nägu üpris inetult lõhki lõigatud. Ja ka tee oli selline, mida mööda ei saa niivõrd sõita, kui (kuu)kulgeda. Kaevete servadel oli kõikjal näha mingit hallikat, kohati veidi metallse läikega kivimit. Küsisin Dantelilt, kas tegemist võiks olla boksiidiga. Ta ütles, et võibolla ja et ta teab küll, mis on boksiit. Kuna korjepaik oli meeste kodust päris kaugel, viisime nad pirukaga koju. Lõbus sõit kolmekesi pirukakongis taimekottide vahel möödus visates nalja ja suitsetades ganjat. Dantel eelistas küll mõelda, et tegemist oli tubakaga, aga isegi tunde hiljem kui taimi puhastasime ja pesime emiteerus neist lõhna, mis andis lubadusi maailma värvilisusest. Korjajad koju viidud, läksime tagasi kuumaastikule ja täitsime ka varem inimkehadega täidetud osa pirukakongist taimekottidega ja asusime koduteele. Meestele transpordi pakkumine tundus kuidagi iseenesestmõistetav. Kerge on olla filantroop, kui ei pea ise heategemise hinda tasuma, kuid Frederic ütles hiljem, et sellised taksosõidud jäävad edaspidi ära. Tegelikult oleks ka paarkümmend krooni ja minutit minu jaoks vastuvõetav kulu ligimese aitamisele, aga selgub, et on inimesi, kellele ei oleks.


Pärastlõuna möödus kreoolikeelse vadina saatel taimi puhastades ja pestes.


1 kommentaar:

  1. Njaa, tuleb välja, et lisaks detoksifitseerivale toimele on sel taimel veel antispasmolüütiline, lihaseid relakseeriv valuvastane ning antihistamiinne ja põletikuvastane toime.

    VastaKustuta