kolmapäev, 14. oktoober 2009

10.10.2009

Frederic’i pere majas on end sisse seadnud suurematsorti konn, kes terroriseerib neid väga valju mulksuva haukumise sarnase ‘lauluga’. On juttu kaotatud unest, ning peetakse kurje kavatsusi konnakese elu ja tervise teemal. Tema häälitsus kõlab veidi nagu ‘’what’’ ja ta kordab seda paarisekundise intervalliga, nii et ,kui lisada taustaks sünditrumm, oleks justkui tegemist hip-hop palaga.


Hommikul kohvi jaoks suhkrut võttes leidsin suhkrukotis ringi sibamas mingid väikesed putukad. Kuna minu kindel lemmik duellirelvade seas, kui vastasteks on lülijalgsed, on külm, siis panin suhkrupaki päevaks sügavkülma. Õhtune tee maitseb pisut veidralt, vähest lohutust paku tõsiasi, et loomakesed olid juba enne teeks keetmist surnud.


Tänast taimelaadungit toomas käies sain nähtud paljugi huvitavat ja veidrat. Väga paljudel inimestel siin ei ole dokumente, Prantsuse kodakondsust; ühtlasi ei ole neil ka tervisekindlustust, pidevat töökohta, kraanivett, elektrit ega kanalisatsiooni, mille torustiku pikkus ületaks 10 meetrit. Käisime ühe saramaka pere õuel, mis asus justkui hõreda hurtsikuasula serval. Õuel jooksid ringi armsad väikesed lapsed ja kukk. Lapsed oli uudishimulikud ja naerusuised. Kohal olnud naisterahvast ja uhke desmoodiumisaagiga noormehest õhkus elurõõmu ja rahu.

Oli kange tahtmine võtta välja kaamera ning salvestada tükikesed neist kahes mõõtmes, kuid miski justkui ei lasknud mul seda teha. Ei tahtnud olla mees, kes tuleb nende õuele ning teeb pilte sisuga ‘’kuidas Need Siin ometi elavad’’ ja kartsin, et just nii mu tegevus välja paistaks. Mulje jäi siiski sügav ega saanud samas võetud jõhkralt, vaid põngerjatele sõbralikult naeratades.


Kui olime just pirukakongi desmodiumit täis saanud ning asusime koduteele, hakkas sadama vihma. Pärast pikka pea täiesti kuiva perioodi on nüüd viimastel päevadel jällegi sadama hakanud. Veidral kombel on suuremad vihmasajud toimunud öösiti. Võibolla on kuivaperiood ses mõttes nagu ramadan - vihmal on lubatud sadada vaid öösiti. Teine võimalik seletus oleks, et öösel on külm, ning veeaur kipub massiliselt välja kondenseeruma, aga see oleks ju lihtsalt absurdne...


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar