kolmapäev, 14. oktoober 2009

11.10.2009

On pühapäev, mistõttu austasime püha kolmainsust 12tunnise tööpäevaga. Ei olnud ebameeldiv päev siiski. Vaheldust oli rohkem kui keskmiselt.


Hommikul riputasin üles 8 olemasolevat liblikalõksu - valmistused turistide tulekuks. Ülesanne osutus rohkem kui pisut tüsilikuks.

Mädabanaanid on nüüdseks juba mitu kuud vanad ning muutumas juba tolmuks. Mõne üksiku musta tolmava junni seest õnnestus siiski välja pigistada veidi rõvedalt haisvat kollakaspruuni ollust, kardan siiski, et see ei ole piisav emiteerimaks efektiivselt liblikaid lõksu meelitavat lehka.

Lõksud, mis mõned päevad tagasi olid kuuri alla pandud olid nüüdseks tihedalt sipelgate poolt koloniseeritud. Kolonisaatorid ei olnud ka kuigivõrd altid rahumeelselt oma valdustest loobuma, nagu see vist ikka kipub olema. Võtsin appi kemikaali, näib, et kasutame seda pea kõige häiriva vastu, millel ei ole selgroogu. Mul oli veidi kahtlusi putukate meelitamiseks mõeldud asja mürgiga pritsimise osas, kuid kohalik ekspertide paneel leidis, et see on parim lahendus. Loodan, et liblikad jõuavad siiski enne lõksu siseneda, kui sellest õhkuv mürk nad niidab.

Nagu metsaskäimiste puhul kombeks kohtusin ka täna kep’idega. Olin üht lõksu parasjagu puuvõrasse riputamas, kui mu tegevus ületas läheduses pesitsevate kep’ide taluvuse piiri ning algas ebasõbralike kontaktide sadu.

Otsustasin, et see ei ole siiski lõksule parim koht, hoolimata kõrgest lülijalgsete kontsentratsioonist ümbritsevas õhus. Kohatu oleks ju turiste otse piinarikkasse olukorda juhatada.


Pärastlõual järjekordne taimede toomis ots Danteliga. Sõit oli täna pikk - Cacao külla ning lisaks veel ühte ka varasematel päevadel käidud nurgatagusesse külasse. Saagiks oli äärmiselt tihe pirukakongitäis rohelust. Muidu on kõik tore, aga puhastamisega on kole raske sellist tempot hoida. Võibolla tuleb ka aeg, mil riputame üles valguspüügiaparatuuri võimaldamaks öist sorteerimist. Oleks see vast leidlikkus.

Naljakas lugu - nimelt mõned korjajad annavad desmodiumilaadungiga kaasa ka tasuta näidiseid muust bioaktiivsest florast.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar