reede, 9. juuli 2010

04.07.2010

Pühapäev. Hommikupoolikul käisin Kuldariga lähedalasuvat suurt koobast vaatamas, et pärandada informatsioon selle asukoha kohta jne. Ilm oli niiske ja seetõttu ei olnud Katil tahtmist metsa tulla. Tegin pilte veidratest koopaelukatest, eksploreerisime taskulampide valgel koopa tagumist nahkhiirtest kubisevat osa ja sellega ekskursioon allmaailma kulmineeruski. Nahkhiired olid sama õõvastavad nagu alati.

Pärast pühapäevaselt pannkoogist lõunasööki näitas ilm mõningasi paranemismärke ning läksime välja kolmekesi. Seekord Patawa joa juurde. See on põhiline meie laagri lähedal asuv ‘’peavoolu’’ turismiobjekt, no see ja cock-de-roche’i koopad, olen neid ehk juba maininud ka. No igaljuhul võiks info ka selle kose asukoha kohta siinses eesti kogukonnas edasi kanduda. Oja oli täna väga veerohke, juga vahutas ning pihustas rikkalikult veetolmu, mis kaameral pikema kokkupuute puhul pead kippus segi ajama. Turnisime ka kive mööda pisut allavoolu ja solberdasime lõbusasti jalgupidi ojas.
Tagasiteel märkas Kuldar augus redutavat suurt pruuni tarantlit, usutavasti oli siis tegu Theraposa blondi’ga. Kahjuks aga eksponeeris ta ainult oma tagakeha ja mõnda jalga ning neid ma pildistamisvääriliseks ei pidanud. Urgitsemise peale ronis ta augus hoopis sügavamale, mis nüüd retrospektiivis ei tundugi tema poolt kuigivõrd üllatava teguviisina.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar