neljapäev, 15. juuli 2010

12.07.2010

Hommikul sõitsime Danteliga Matoury lähedale Tapiria lehti koguma. Neid oli tarvis veel 20 kg. Teel nägimel suurt kärplast, nimeks tal ladina keeles Eira Barbara. Tegemist on u 70cm pikkuse pikliku musta loomaga, kelle pea on heledamat värvi. Arvan, et olen teda enne ka näinud, aga pidanud jaguarundiks.

Pärastlõunal tapsime metsas laisiku, õnnetusena justkui. Ühe liaani kogumiseks langetasime suure puu ning kui ronisime võra vahele taimelehti koguma nägime seal okste vahel maapinnal vedelemas end veel pisut liigutavat kolmvarvaslaisikut. Kurb. Samas paneb mõtlema - seda laisikuliiki ei ole ma varem Kaw mäe kohanud, kuid nüüd ühe juhusliku puu langetamisel sadas üks alla. Loomulikult ratsionaalselt mõeldes ei ole võimalik sellest midagi järeldada, kuid nö talupojatarkuse kohaselt võiks mõelda, et nad ei ole ka siin kaugeltki mitte haruldased, vaid lihtsalt jahtimise tõttu inimkartlikumad ja varjavad end hoolsamalt kui näiteks Rorota mäel.
Niisiis tarbides toodet, mille sees on vihmametsast korjatud taimed võite (pisut siiski kaudsemalt kui meie siin, kes reaalselt hoiame käes mootorsaage ja matsheetesid) olla vastutav nunnude laisikute või mistahes teiste metsaelukate hukkumise eest. Ja peab ütlema, et selleks et saada võrdlemisi väike kogus selle liaani lehti tuli metsale põhjustada silmapaistev trauma.
Vot - ja mis on siis öko - kas industrialiseeritud põllumajanduse toodang või midagi, mis on pärit ‘’otse loodusest’’...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar