laupäev, 8. august 2009

07.09.2009

Täna tabas mind midagi kurnatusetaolist. Arvan, et asi on juuste puudumises. Vana hea Simsoni lugu eksole :P. Teine (tõenäolisem) variant on muidugi seitsme raiepäeva kummuleerunud väsimus. Aga nüüd on nädalavahetus - st kaks päeva puhkust. Selgub siiski, et raieplaanid on massiivsemad kui alguses välja paistis. Niiet mõnda aega tuleb liblikavõrguga päikeselisel aasal kekslemise asemel mütata võsas ühes käes välkumas matsheete ja teises urisemas husqvarna.

I’m a lumberjack and that's ok. I sleep all night and I work all day


Kliima intensiivsus ei väsi endiselt üllatamast - kui pärast vihma tuleb välja päike, hakkab ta kohe maha sadanud vett üles keetma niiet moodustuvad udupilved. Elu nagu vannitoas. Kogu see kuivatamisakt kestab ainult mõned kümned minutid, kuid selle aja jooksul võib metsas näha vana head Tyndalli efekti (puha maagia ja kaunidus üldjoontes). Mingil määral kajastatud ka pildimaterjalis.


Näib, et vannitoakonna peeker oli tänaseks saanud täis pidevast näkkuvälgutamisest ja sellest, et ma ‘käin välja’’ tema ujumisbasseini. Niisiis ta ründas mind sirgjooneliselt ja päise päeva ajal. Olin just asumas dushi alla võsapuru ja higi maha uhuma kui ta oma teiduurkast minu peale viskus. Mis tal ometi arus oli - jõudude vahekord peaks ju olema ilmselge. Vapper, vapper amfiiib, tuleb tunnistada. Igatahes tegin mingi kohmetu tõrjeliigutuse ja emiteerisin ehmatushäälitsuse (kiljatasin nagu plika) ja konna salakaval rünnak lõppes kuulsusetult matil (vannitoapõrandal). Praegu, ma usun, teeb ta seal isekeskis koivakõverdusi ja veeretab tualettpaberirulli. Järgmise korrani...


Gekod käituvad samuti halvasti. Eile, kui hakkasin magama minema ja panin aknad kinni, märkasin et üks geko on jäänud tuppa. Üritasin teda harjaga ukse poole suunata, aga ta ei saanud sellest peenest vihjest sugugi aru ning puges hoopis kugugi kapi alla. Öösel ta ilmselt lõi mu näol tantsu oma naljakate iminappkäppadega. Aga piisavalt sügava anesteesia puhul võib ju teatavasti inimest pilastada nii palju kui kulub, niiet pole viga, ainus mida sellele gekole tõeliselt pahaks panen on keset põrandat jäetud julk.


Puhkuselt kodumaalt Surinamest tuli tagasi Dantel. Saramaka mees, kes on töötanud siin juba palju aastaid. Paistab olevat meeldiv ja tema arusaam inglise keelest ületab kõik siin seni kogetu. Juhhei ses mõttes.

1 kommentaar: