laupäev, 22. august 2009

18.08.2009

Nüüd, kui mu vasak püksisäär ja saabas on verest läbi imbunud, olen hakanud metsas kohtama paljusid uusi putukaliike lisaks vanadel headele sääskedele, parmudele ja kep’idele. Näiteks üks erkroheline kärbes, kes asus kohe sondeerima paakunud püksisäärt, tema tegevuse eesmärk oli ilmselgelt leida hästi toitlustatud lasteaiakoht oma vaglakestele.


Täna kohtasin metsas ka üht skorpionit, kes näis olevat minu kohalolekust teadlik juba veidi varem - igatahes oli ta võtnud kaitse(rünnaku)hoiaku. Poetasin ta matsheetet justkui pannilabidana kasutades sügavamale risuhunnikusse. Skorpionite komme müra kuuldes mitte peitu pugeda vaid rünnakuks valmistuda on muidugi iseenesest murettekitav.


Säärastest heategudest hoolimata laseb karma oma timukal juhusel olla minuga õel. Eilne jalaraie ja täna tabas taevast langenud tihe ja kõva keha mind paremasse silma. Tulemuseks pisarad, ‘’võõrkehatunne’’ silmas ja veidi aega sügavustunnetuseta matsheete viibutamist.


Arusaamisega on siin naljakad lood. Kuna inglise keelt ei räägi siin keegi emakeelena ja prantsuse keelt vaid Frederic ei ole kõik alati päris ‘’viiele-viiele-sain’’. Täna saabusid siia turistid, kes olid natuke abitud ja segaduses selle üle, et muud vastuvõttu peale toidu polnudki. Lõpuks Dantel küll küsis neilt, kas nad tahaksid mõnda läheadlasuvasse looduskaunisse paika jalutama minna, kuid ei saanud aru, mis nad vastasid. Sellest tulenevalt on olukord siiski veidi naljakas.


Loodusfotograafia on endiselt valdavalt kodune, võiks isegi tinglikut öelda tubane. Erinevad igapäevased ja harvemad külalised moodustamas seintel toiduahelaid. ‘’Metsikum’’ osa faunast on enamasti minu jaoks liialt inimkartlik ja ennekõike liialt kiire.


Arvasin, et nägin liblikate pulmatantu. Kaks väga suurt pikkade sabadega liblikad keerles üksteise vastu liibunult läbi õhu. Neil näis olevat teatav tung liikuda gravitatsioonivektorile vastupidises suunas, kuid paraku olid nad sattunud minu katuse alla. Lootsin, et kõrguse puudumine kelleltki tuju ei rööviks. Hiljem aga selgus, et tegemist ei olnudki pühendunud paariga vaid ühe liblikaga, kel on pöörane kaheosaline saba. Katamaraanliblikas nö.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar