pühapäev, 16. august 2009

14.08.2009

Tänane tööpäev oli lühike, justkui sissejuhatusena nädalavahetusele. Puhkus on meeldiv iseenesest, sest mida nädala lõpu poole seda enam hakkab matsheetelöökidest kaduma teravus. Ja teravust on neisse vaja, et neil oleks tagajärg. Kuna tegemist on kerge instrumendiga, siis näib asja võti olevat kiirus ning keharaskuse ülekandmine lõiketerale. Teravus kipub enamasti olema vaieldav ja vahel, eriti väsinult, jääb puudu ka löögi otsutavusest, konkreetsusest. Täna märgade ja ligaste kinnastega ettendasin kohati veidi halba komöödiat visates matsheete põõsastesse. Halvas komöödias mõistagi ei oleks matseheete lennanaud mitte põõsasse vaid Charlie C.-le silma.


Viimastel päevadel koguneb järjest enam ja suuremaid putukaid õhtuti ja öösiti lambi ümber. Täna istub seal üks ööliblikas, näeb välja nagu mingitlaadi suru. Rohkem ei laskukski tema kirjeldamisse, et mitte lasta oma entomoloogia alastel teadmistel liialt ‘särada’. Igatahes geko ei sega teda, küllap mäletab veel oma vaeva eilse saagi õgimisel. (on pildimaterjali). Ja tundub, et esinebki teatav sessoonsus nende öiste putukate aktiivsuses, selle pärast on ilmselt ka paljud valguspüüdjad tulemas siia septembris.


Hakkasin kasutama ühte klooritabletti pooleteiseliitrise veepudeli kohta (ette on nähtud 1 tbl per 1 l ). Kõht on veidi korrast ära; siiski mitte kooleerilises kvantiteedis. Võibolla peaks siisi panema kaks tabletti, sest nede poolitamine on tüsilik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar