reede, 15. jaanuar 2010

12.01.2010

Ärkasin kell 12 Ruthi ja Andre’ häälte peale. Oli aeg minna metsa liblikalõkse vaatama. Saak oli kesine ja osadest lõksudest olid pikanäpulised ahvid banaanid ära söönud.


Metsas läks aega päris kaua ja jäigi veel vaid poolteist tundi, et teha väike uinak, rammida alla õhtusöök ja kohv ning minna valguspüüki üles panema. ‘’Hea valguspüügikoha’’ oli mingi onu juba hõivanud, on ju Titauste kõrghooaeg, mistõttu olime täna püügikohal No 2 - konnadega augus. Saak ei olnud nii rikkalik kui eile, kuid selles võib peale asukoha süüdistada ka kuivemat ilma. Siiski tulid täna lõksule mõned eilsest erinevad liigid, eriti õnnelik oli Andre paljude erinevate väikeste mardikate üle. Tõmbasime võrkkiige auto ja ühe väikese puu vahele ja õnnestus teha ka väikene uinak.


Tagasiteel laagrisse leidis aset järjekordne õppesõiduseans Andresega. Jõudsime elusalt koju. Osaliselt ehk tänu tärkavale sõiduosusele, teisalt aga tänu varahommikuselt tühjale teele. Ka meie pisikesel metsateel on aegu, mil enda kurvis põiki vastassuunavööndisse parkimine võib lõppeda veriselt. Aga need ajad on põhiliselt õhtused...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar