laupäev, 23. jaanuar 2010

15.01.2010

Magasin. Pärastlõunal sohverdasin Cyrilli koolist koju. Ta üritas mulle rääkida midagi mingist mängust, aga kommunikatsioon on veel pisut nurgeline, hakkab vist siiski tasapisi nihkuma prantsuse keele suunas, vähemalt üksikute sõnade osas.

Seejärel toitsin kanu ning end, panime üles valguslõksu, jätsin Andrese seda valvama ning sõitsin lennujaama tshehhi turistidele vastu. Fredericilt saadud luureandmete kohaselt pidid nad saabuma 19:40 lennuga Pariisist, kuid lennujaamas avastasin, et lend Pariisist oli saabunud juba 2 tundi tagasi ning saabuvate lendude ekraanil ilutses vaid Martinique’lt saabuv lend. Pomisesin omaette emakeelseid roppusi ja saatsin Fredericile sms-i, et küsida turistide telefoninumbrit. Palusin infoputkaoperaatoril neid valjuhäälditest kutsuda, kuid ta ütles, et see on võimatu. Pisuta naeruväärne, küsisin siis sama ühelt turvainimeselt, kes rääkis infoputkatädiga ning veenis teda lihtsa kutsungi edastamise võimalikkuses, kuid selleks ajaks olin juba märganud keskealist paari, kes seisid keset lennujaama ja nägid välja piisavalt tshehhid. Selgus, et tegemist oligi õigete inimestega ning et nad olid saabunud hoopiski Martiniquelt mitte Pariisist. Mees rääkis ladusat inglise keelt, mis võimaldas vahetada ka pisut keerulisemaid mõtteid, kui ainult tavapärased tähelepanekud niiskuse ja palavuse üle.

Enne laagrit peatusime ka valguslõksu juures, kus tsehhi mees ja kanada mees üritasid teineteisele entomoloogiateadistega ‘ära panna’, võrdlemisi sõbralikult siiski.

Aitasin turistidel end sisse seada, keetsin termosesse kohvi ning jalutsin valguslõksu juurde ööd veetma.

Täna tuli alla kolm Titanus’t, suurim neist oli pisut üle 15 cm pikk ning Andre sõnul väärt ca 1000 (Kanada) dollarit. Mingil hetkel oli jututeemaks sõda ning Andrerääkis veidra loo. Väidetavalt ‘pillasid’ Ameerika sõdurid Vietnami linnade tänavale spetsiaalselt selleks pillamiseks toodetud hiiglaslikke kondoome, mis olid lahtirullituna 40 cm pikkused ja 10 cm-se läbimõõduga. Eesmärk oli vastaseid hirmutada. ‘Sõjakunst’ eksole...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar