laupäev, 20. märts 2010

16.03.2010

Täna hommikul otsustasin ,et tunnen end piisavalt hästi, et teha tööd. Niisiis sõitsimegi Katiga umbes 15 km mööda teed Kaw poole, et seal ühe pisikese metsatee äärest Desmodium adscendens’it korjata, too taim on siin varemgi märgitud saanud, seekord üritame teda oma rajatavasse istandusse siirdada. Metsateel kohtasime pruunikirjut suure peaga madu, kes minu jaoks nägi välja nagu nooremapoolne bothrops, kuid võis ilmselt olla ka puuboa. See ei oleks esimene kord, kui ma neil vahet ei tee. Igaljuhul üritasime teeäärse rohu ja pahna seest desmodiumit korjates tähelepanu ärkvel hoida. Hommikupooliku jooksul akumuleerisime kahe peale umbes 10 kg nö istikuid ning juba jõudiski kätte aeg lõunapausiks.


Pärastlõunal alustasime istutamist. Tegemist on roomavate taimedega, mille maapinnal vedelev risoom on kogu pikkuses peente jurenarmastega kaetud - kuidas sellist siis ometi istutada?! Igal juhul matsime neid taimi ühel ja teisel moel, kuid pidevate vihmahoogude tõttu selle asjaga täna kuigi kaugele ei jõudnudki.


Õhtul sõitsime poodi varusid täiendama. Leidsin ühelt riiulilt hiinakeelsete kirjadega kilepakendi, mis sisaldas peaaegu 300 g kristallilist naatriumglutamaati. Kavatsen hakata seda iga toidu sisse panema. Kati paistis aimavat halba juba hetkest, kui nägi mu silmis tärkavat hullumeelset tulukest, kui riiulilt selle umbkeelses pakendis kahtlase pulbri korvi pistsin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar