laupäev, 27. märts 2010

25.03.2010

Tänane tõi pisut vaheldust. Desmodiumi istutamise asemel käisin hommikupoolikul Danteliga ühe põõsa (Clidemia hierta) juuri korjamas ning pärastlõunal kogusime istanudsest Cestrumi lehti.

Perekonda Clidemia kuulub hulk üpris sarnaseid põõsaid ning oli tükk tegu roheluse seest õige kraami välja tirimisega. Justnimelt tirisimegi need põõsad välja, raiusime juured maha ning pistsime kotti. Tarvis on 30 kg kuivatatud juuri, tänase hommikupoolikuga saime kokku 22 kg, värskelt. Selleks oli tarvis maa seest välja tirida 280 põõsast. Kui olime juba lõpetamas jõudis pärale ka arusaamine, et selle töö juures oleks mõistlik kanda kindaid - mõju kätele oli olnud äestav.

Laagris pesime juured puhtaks ja raiusime väiksetakes tükkideks, see meenutas vägagi midagi kokanduslikku, ainult et terariist oli pisut pikem kui keskmine kööginuga.


Pärastlõunal, kui olime istanduses Cestrumit korjamas teatas Dantel, et umbes kuu aja pärast lõpetab ta töötamise Frederici juures. Mõistetav, sest elu siin nädala sees äralõigatuna kõikvõimalikest sotsiaalsustest ei ole pärast mitmeid aastaid enam kuigivõrd rahuldustpakkuv.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar