kolmapäev, 29. august 2012


08.07.2012

Veidi kõrgeltharitud hüpohondriat: täna tekkis hirm, et lahustuvate ainete kontsentratsioon mu rakuvälises vedelikus on langenud võrreldes kontsentratsiooniga hematoentsefaalbarjääriga eraldatud ajukoes ning üle toosama barjääri on aset leidmas ebasoodsad vedelikunihked. Kui hirmus, kaspole! Mõnes mõttes põhjendatud hirm pärast paaripäevast rohke higistamisega kaotatud ‘lahuse’ asendamist võrdlemisi soolavaaba veega, aga ilmselt siiski oli tegemist lihtsalt pisikese päikesepistega. Linnas sain nimelt üpis rohkelt päikest, suisa burnshieldi kasutamise väärilisel määral, ning hiljem kui jõudsime mäele tagasi ning läksin väikesele jalutuskäigule tundsin väsimust ja imelikku peavalu, aga pärast seda, kui jooksin veidi mäest üles ning südamesagedus tõusis korraks kõrgele-kõrgele ja langes taas alla, hakkas nagu veidi parem. Seega - diagnoos läbi ravi: ‘pisike päikesepiste’
Cayenne’i vanas sadamas sai vaadeldud mõõnaaegset linnupidu. Mitmed erinevad haigrud ning kullid, kas kahest eri liigist või ühe liigi isas- ning emaslind ei oska öelda.
Taanduvast veest maha jäävates lompides tegutsesid naljakad kalad, keda Urmet nimetab mudahüpikuteks, oletagem, et see ongi nende nimi. Igaljuhul, kui mina oleksin kunagi olnud rollis, kus saanuksin anda nime kalale, keda tuntakse mudahüpikuna, oleks tema nimeks ilmselt saanud kummardajakala, sest ta vaatab äärmiselt alandlikult üles, taevasse kui soovite, lömitades ise samal ajal mudas. 
Saabunud on ka jamad autoga. Eile metsatee otsal ümberepööret sooritades õnnestus künda ninaga veidi kruusa, esialgu tundus, et pole hullu miskit, kuid täna, pärast seda kui oleime sõitnud juba ca 100 km saabusid probleemid. Auto suri välja, polnud viga külamehed lükkasid käima, suri uuesti välja, läkkasime ise gravitatsiooni abiga käima, kuid tasapisi selgus ka kurja juur - jahutussüsteem (radiaator) oli minetanud oma veekindluse ning pissis ja puhistas auruna välja kogu sissevalava vee. Sõitsime vesijahutuseta koju, kuidagi tundus loogiline, et kiiresti sõites jahutab õhk mootorit paremini, vähemalt seier langes…
Igaljuhul tuleb auto mingil moel korda saada, sest me praegused tööd eeldavad linnas asuva kuivati vahet sõitmist ning varsti on vist vaa ka turistidee taksot teha. Kõik mis on puudu on mõistlikud  ideed ja oskused auto parandamiseks. Kõik mis on olemas on kaheldava väärtusega ideid ning pool rulli toruteipi ja trumpkaart, millele on kirjutatud Bernardi telefoninumber.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar