kolmapäev, 29. august 2012


23.07.2012

Taimede korjamine. Ühe taime puhul on nüüd vajalik kogus olemas, võibolla kogume veel veidi, et asi oleks kindel niiöelda.
Veidi sai ka meisterdatud: tegime tünnidele, millesse hakkame koguma mardikavastseid sisaldavat puitu, võrguga kaetud õhuaugud. 

Turist F. rääkis, et nad kavatsevad koos W.-ga minna Regina lähedale ühele ‘inselbergile’, nagu see nimi saksa keelt kõnelevatele inimestele võib öelda, on tegemist keset metsa saarena paikneva kaljuse mäega, kuid Regina piirkonnas olevat praegu suhteliselt sõjaolukord. Mingi brasiillasest ninamehega (nimi?) raskelt relvastatud röövlijõuk, mis käib mööda kullakaevandusi ning röövib neist kulda olevat viimasel ajal Regina kandis rünnanud kohalikke (üht kalurit) ning ka prantsuse sõjaväelasi. Nüüd olevat Regina tänavad tihedalt täis automaatrelvadega sandarme (gendarmerie). See ‘sõjaolukord’ seletab ka eilehommikust Gendarmerie kopteri madallendu Kaw mäe kohal - W. arvab, et see on nö jõudemonstratsioon metsröövlitele. Igaljuhul pidavat nii Maroni kui Oyapocki jõel  kurjategijaid ootama erinevate riikide (Suriname ja Brasiilia siis) sõjaväelased ning jõuk on justkui isoleeritud, üle jääb vaid metsas redutada ning väikeseid jõgesid mööda lähikonda terroriseerida.
Ka rääkis F., et Võõrleegionil ei ole lubatud rahu ajal Prantsusmaa territooriumil (sh ka DOM-id) pauku teha, huvitav, aga ilmselt on selle reegli idee vältida võõramaalastest oskuslite sõjameeste poolste riigipööret vms, ma kujutan ette. Siiski, on P. Guajaana territooriumil ka Prantsusmaa nö tava-väeosi…
Naljatasime, et selle olukorra lahendaks suurepäraselt napalm. Või napalm ja agent orange, nagu Vietnamis.

Täna teevad F. ja W. mingite sõpraega tee ääres valguspüüki, oma varustusega, lähen ka ilmselt korraks kiibitsema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar