kolmapäev, 29. august 2012


17.08.2012

Eile õhtul rentisid ameeriklased generaatorit, selline tehing, mitte valguspüük vaid generaatori rent, sest meestel oli oma varustus, aga sebimist edasi-tagasi oli küll oluliselt rohkem kui keskmise valguspüügi puhul. Kuna nende elavhõbedaauru-lamp ei põlenud nii eredalt kui võiks, arvasid mehed, et probleem on generaatoris. Selgitasin küll, et see generaator suudab toita 2000 W-st veepumpa, nii et 160 W-ne pirn ei tohiks valmistada raskusi, aga ei olnud abi, pointi tõestamiseks pidin ikkagi tooma teise generaatori ja demonstreerima erinevuse puudumist. Lõpuks jõuti järeldusele, et elektroonika on ilmselt transpordi käigus põrutada saanud.
Saak oli mitterahuldav ning valguspüük lõppes juba kell 11 pm. Nende rahulolematus näib olevat päris globaalne. Praegu ei ole vist ka parim aastaaeg.

Tänahommikusel jalutuskäigul kohtusin suurimate siinsete tuukanitega, punanoksetega (Toucan a bec rouge/ Ramphastos tucanus). Olen neid näinud varem küll lendamas, kuid täna sain nad ka päris kenas valguses pildile, kaugelt küll, aga punane nokk, värviline nägu ja valge manisk on näha.
See kohtumine kergitas oluliselt moraali ning võimaldas järjekordse tööpäeva libedamalt alla neelata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar