kolmapäev, 29. august 2012


12.08.2012

Süstasõit Gabrieli jõel. Juba päris hommikul, paarsada meetrit ‘Wayki village’-ist ülesvoolu leidis aset päeva effektseim kohtumine faunaga. Puid mööda jooksis üle jõe suur kärplane Eira barbara, kaamerasilmale jäi püüdmatuks, kuid üks eredamalt meeldejääv sündmus igal juhul. Suur põnev elukas ja mis kõik. Lahkemalt näitasid end väikesed ahvid saimirid, mingid väga jäälinnu taolised linnud ja veidrad pika kehaga ning väikeste jäsemetega ujuvad sisalikud. ‘Spray&pray’-imine liikuvast paadist liikuvate loomade pihta ei ole just kõrge tasuvusega tegevus, kuid üht teist päeva lõpuks siiski võrku (mälukaardile) kogunes.
 Hiidsaarmaid ei näinud, kuid olid järve kallastel võis kuulda mõningaid valjemaid plärtsatusi, mida võib suure tahtmise korral hiidsaarmate poolt tekitatuks uskuda. 
Füüsiliselt oli seekordne süstamatk veidi väsitavam isegi hoolimata sellest, et aerutajate vahel ei istunud ühtki aeruta vanatädi, lihtsalt tänase paatkonna  aerutamine oli mõnevõrra rohkem koomiline ja selgelt vähem propelleeriv. Seetõttu oli tagasi mäele sõites juba rammestus ihus ning õhtupoolik möödus uniselt. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar